Ako sa tvoria ceny nehnuteľností?..

Trh nehnuteľností sa aktuálne opäť mení. Sledujeme novinky a vývoj každý deň. Čo sa deje v súčasnosti? Jeseň opäť priniesla isté zníženie ponúkaných cien nehnuteľností. Čo má na rast cien vplyv? Je to viacero faktorov. Predovšetkým sprísnenie podmienok poskytovania úverov bankami, kde ochota viazať sa banke na dlhú dobu jednak klesla ako taká, a zároveň spolu so skutočnosťou, kým ešte nedávno si klient vedel požičať za cca 1% úrok, je dnes zhruba štvornásobok a, to pri výpočte hypoúveru je už markantný rozdiel. Do akej miery hrá rolu neistota na finančných trhoch a čo prinesie konflikt na Ukrajine, respektíve ako skončí, si netrúfame odhadnúť, názory ľudí sú rôzne. Ďalej, to čo má na ceny nehnuteľností vplyv je aj istý nedostatok starších bytov, a ceny novostavieb, ktoré ovplyvňujú aj dopyt po starších bytoch a ich ceny. No podľa môjho názoru, skutočne obchodované ceny ovplyvňuje hlavne ochota kupujúcich zaplatiť tieto sumy za nehnuteľnosti. Pretože kde je dopyt, tam je aj ponuka a tá rastie a bude rásť až do výšky ochoty kupujúcich tieto ceny zaplatiť, inak začne stagnovať poprípade klesať. Tu sme na úrovni kolektívneho myslenia, ktoré s synchronizuje len veľmi ťažko, no zároveň sme na poli kde jednak každý chce kúpiť čo najvýhodnejšie, a predávajúci chce samozrejme predať čo najvýhodnejšie. Je tu ešte jedna vec, ktorú vnímame. Je to skutočnosť, či človek v modernej spoločnosti naozaj musí byť takpovediac dlžníkom svojho bývania na celý život, a tu si myslíme že aj táto ochota začína klesať. A úlohou sprostredkovaťeľa je nájsť riešenie k spokojnosti všetkých. To platilo vždy a asi aj platiť bude. No podľa nášho názoru to najpodstatnejšie je ochota kupujúceho danú sumu za danú nehnuteľnosť zaplatiť.

Zaujímala ho vôbec pravda?

04.03.2024

Tento blog je reakciou relácie Na telo plus s hosťom Š. Harabinom. Odporný, tendenčný a zákerne manipulatívny moderátor. Vzhľadom k tomu to p. Harabin zvládal bravúrne. Je mi ľúto tých ľudí, čo ešte v dnešnej dobe veria týmto globalistickým korporáciám obhajujúcim cudzie škodlivé záujmy, pričom sa sami tvária že oni sú mediá hľadajúce pravdu. Ak im stačí [...]

Jahja Sinwár

VIDEO: Sám v zdemolovanom byte. Po drone hodil palicou. Posledné zábery zabitého vodcu Hamasu Sinwára

18.10.2024 09:10

Izraelská armáda zverejnila zábery z dronu, ktoré podľa nej zobrazujú posledné sekundy života vodcu palestínskej teroristickej organizácie Hamas.

francúzsko, záplavy

Francúzsko postihli silné záplavy, v Paríži zabil muža padajúci strom

18.10.2024 08:30

Silný dážď zapríčinil v niektorých častiach Francúzska záplavy, evakuácie a viedol k uzavretiu diaľnic a železničných tratí.

Očkovanie / Očkovanie bez registrácie / Vakcína /

Očkovanie ako za čias pandémie? Na podanie vakcíny proti COVID-19 sa čaká aj niekoľko týždňov

18.10.2024 08:00

Covid je na vzostupe, no dostať sa k očkovaniu je dosť náročné

Libanon Hizballáh Izrael útoky Bejrút

Hizballáh oznámil novú eskalačnú fázu vo vojne proti Izraelu

18.10.2024 07:15

Libanonské hnutie zároveň vyhlásilo, že po prvý raz proti izraelským vojakom nasadilo presne navádzané strely.

Mgr. Peter Heriban

Som právnik, podnikateľ, tvorím obchodné a realizačné projekty, predávam nehnuteľnosti a predovšetkým som človek ktorému záleží na budúcnosti nášho krásneho Slovenska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 1431x
Priemerná čítanosť článkov: 716x

Autor blogu

Kategórie

Archív